OCAD fungerer med Linux (Wine 1.2.2)

(Artikkelen er fra 15.februar 2011 fra min gamle blogg).

Som ivrig orienteringsløper er det også naturlig å hjelpe til med litt karttegning og ikke minst løypelegging til treninger og orienteringsløp. Og verktøyet vi bruker da er OCAD.

Etter at jeg konverterte 100% til Linux på alt jeg har av datamaskiner hjemme for snart 2 år siden, så ble det veldig vanskelig med OCAD. Jeg prøvde flere varianter under Wine og jaktet etter svar på internett for hvordan kjøre OCAD under Linux. Prøvde også med en virtuell windows XP men den klarte heller ikke å dra OCAD.

Men nå oppdaget jeg at jeg får OCAD til å fungere. Jeg kjører Ubuntu 10.04 og Wine 1.2.2. Og den hadde ingen (!) problemer med å kjøre OCAD10 prøveversjon og OCAD10 CS (løypelegging).

Så nå er jeg “back in business”. Det føles godt….. 🙂

 

2 kommentarer til «OCAD fungerer med Linux (Wine 1.2.2)»

 1. Hej,
  jag kör Ubuntu 12.04 och har installerat Wine.

  Hur gör jag för att köra OCAD?
  Jag har OCAD 9 för Windows, men när jag försöker köra OCAD (genom att klicka på “autorun.exe”, “setup.exe” eller “ocad.exe”) så blinkar ett terminalfönster upp ett ögonblick och försvinner direkt igen, ingenting händer.
  Jag vore utomordentligt tacksam för en steg-för-steg guide för nybörjaren…..
  mvh Jörn

 2. Hei, det er en stund siden jeg brukte OCAD. Når jeg gjorde dette ifjor, gikk det hele veldig fint. Jeg gjorde alt gjennom “Wine” og valgte alltid å “kjøre med Wine”, også ved installasjon. Jeg tar en test over pinse igjen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.